0876995565 office@spring-care.com
12805976_1304592942891487_3999778128548735658_n
HANOI-LOTUS-PARK-16hanoired-bridge-in-hanoi-vietnam-matthew-bambergvietnam 2vietnam 1Fly-sky-lanterns-in-Hoi-An-e1493440149384more-lanternsda-nang-1031403_960_720DSC_5758teaser.jpegVietnam-Hanoi-Streets-Flowershoi-an-old-town-and-local-food-in-h-i-an-400355epicurean-vietnamese-food-travel-05cambodia

Виетнам – перлата на Индокитай и Кралство Камбоджа

Цена : 1 597 евро

15 Дни/ 13 Нощувки

Описание на продукта:

 П Р О Г Р А М А

15 дни/ 13 нощувки

Ден 1: София

Отпътуване от Терминал 2 на летище София.

Ден 2: Ханой( вечеря)

Пристигане в Ханой на летище Ной Бай Интернешънъл.

Посрещане от партниращата виетнамска агенция и трансфер до хотела. Hастаняване.

Ханой – столицата на Виетнам, буквално означава „град между две реки”. Той е втори по големина град, след Сайгон.  Градът е красив, пълен със зеленина и прекрасна френска колониална архитектура. Атмосфертата на града може да се усети на стария площад сред древни храмове и монументи; както и на традиционните куклени представления, музикални и танцови изпълнения и концерти. Ханой се слави с отлични ресторанти, сервиращи виетнамска, западна и друга азиатска кухни.

Свободно време за разходка и шопинг.

Вечеря.Нощувка.

Ден 3: Ханой (закуска и вечеря)

Закуска в хотела.

Целодневен тур, в който ще видим: големия площад Ba Dinh, на който се намира мавзолея Хо Ши Мин – ще разгледаме мавзолея отвън, както и къщата на Хо Ши Мин; езеро Ho Tay; Храма на литературата, който подслонява първия имперски университет на Виетнам; сградата на операта; улица Hang Giay, подходящо място за избор на подаръци и сувенири; Храмът Нгок Сон Темпъл – разположен на малко кокетно островче в езерото Хоан Кием, до което ще ни отведе емблематичен червен мост. В храма се намира  препарирана огромна езерна костенурка с тегло 250 кг.

Езерото „Хоан Кием”- стара легенда разказва, че през 15в., Господ изпратил на император Ле Тай То магически меч, с който да прогони китайците от Виетнам. След войната, гигантска костенурка грабнала меча и се гмурнала в дълбините, за да върне меча на неговите божествени собственици.От тук произхожда и името „Езерото на възстановения меч”.

Всяка сутрин, в ранни зори, местни жители практикуват Тай Чи на брега не езерото;

Ще се разходим с рикша из старинните улици на Ханой.

Вечеря. Нощувка в хотела.

Ден 4: Ханой – Халонг Бей: 170 km ( закуска в хотела, обяд и вечеря с пресен улов на джонга)

След закуска в хотела се отправяме към залива Халонг Бей – изключително красив залив –  едно от седемте природни чудеса на света, под егидата на Юнеско от 1994г., за да се качим на традиционен дървен кораб /т.нар. джонга /, на близкото пристанище, за двудневен круиз из приказния Халонг Бей.

Ще  посетим няколко уникално красиви пещери, наколно рибарско селище, ще разглеждаме изключително причудливите и красиви по форма малки островчета, всяко от които е именувано според формата си. Нощувка на джонгата. Не забравяйте да запечатате на фотоапаратите си едни от най-емблематичните изгреви и залези в света от борда на джонгата.

По желание може да се включите в нощен лов на калмари или да посрещнете  утрото в ритъма на тай-чи на борда.

Нощувка на джонгата.

Ден 5: Халонг – Ханой – Хюе (закуска и обяд)

Закуска на борда.

Слизане от кораба около 11ч. Обяд.

Трансфер до летище Ной Бай Интернешънъл за вечерен полет VN1545 HAN/HUI 1915/2035  до Хюе. Посрещане на летището от местен англоговорящ екскурзовод и трансфер до Хюе – бивша имперска столица на Виетнам, управлявана от 13  династии Нгуйен .

Настаняване в хотела и свободно време за отдих. Нощувка.

Ден 6: Хюе – Дананг – Хой Ан  (закуска и обяд)

Закуска в хотела, след което ще се разходим из:

Кралската цитадела, изградена през 1804г., на място, съобразено с геомагнитните земни полета

Flag Tower, наречена още „Царския рицар” е фокусната точка на града. Постройката наподобява солидна крепост, състояща се от три пресечени пирамиди, една върху друга, с обща височина 18м.  Върху тази тухлена композиция са разположени общо 8 топа, а от двете страни на последното ниво на постройката, има 2 малки кули. По време на феодалния строй, на кулата ежедневно се е развявало жълто знаме, а в днешно време – в дните на национални празници, на кулата се издига специално знаме, от вълнена или кадифена материя, с избродиран златен дракон в средата и обшито с назъбена дантела по края.

Noon Gate – разположена точно пред Престолния дворец и обърната с лице към Flag Tower, тази порта е всъщност главния вход към Имперския град. Представлява солидна конструкция, състояща се от 2 основни части- в основата си тя е изградена изцяло от тухли и специален вид камък, а горната част представлява закрит павилион, изграден от дърво и покрит с плочки. Погледната отгоре, постройката прилича на група от пет феникса, със съединени клюнове, и разперени криле. Най-горния етаж, изцяло облицован с дървен интериор, е бил запазен за Кралицата майка, и за жените на императора. Те са можели да наблюдават навън през прозорци с кръгла форма, но  не са могли да бъдат наблюдавани отвън, благодарение на специални щори. Долния етаж е бил предимно открит, с изключение на средното помещение, което е снабдено със стъклени врати, и в което императорът е седял по време на специални празници и поводи. Непосредствено зад неговото място има голяма камбана и барабан, с които са се ознаменували специалните събития.

Обяд.

Nine Dynastic Urns – това са деветте солидни бронзови урни пред храма Mieu Temple. Те са поставени от император Мин Манг през 1836г. , като символ на суверенитета на династията. Всяка една от тях е именувана  посмъртно на всеки един от императорите, боготворен в храма на династията. Върху всяка една от урните са изобразени традиционни Виетнамски символи като звезди, реки, планини, морета и океани, някои превозни средства, гори, морски обитатели и др.- общо 153 модела, кото представляват своеобразна енциклопедия на страната. Това изключително ценно културно наследство е много добре запазено, независимо от суровите климатични условия и многобройните войни.

Nine Holy Cannons – тези 9 свещени оръдия/топове/се съхраняват до Цитаделата на Хюе. През 1803г., император Джиа Лонг е постановил всички бронзови предмети на династията да се съберат и да се претопят в тези девет топа. Топовете са именувани на четирите годишни сезона, както и на петте елемента: метал, дърво, вода, огън, и земя. Наричат ги „Свещените непобедими генерали.”

Thai Hoa Palace (Palace of Supreme Harmony)– сградата е сред най-знаковите забележителности на Хюе. Името на палата носи дълбок философски смисъл, и отразява върховната хармония между „ин” и „ян”, между човека и природата. Палатът е типичен образец на кралската архитектурна династия.

Ще се отбием до оживения пазар Донг Ба.

Пагодата Тиен Му – един от най-старите разработени мавзолеи на крал Ту Дук (управлявал 1848-1883) и крал Каи Дин (управлявал1916- 1925). Паметниците, проектирани от самите крале приживе, са били използвани също и като места за прекараване на празниците. Отпътуваме за Хой Ан ( 130 км.) през дългия 6км. Хай Ван тунел- най-дългият тунел в Югоизточна Азия.

Настаняване в хотела и нощувка.

Ден 7: Хой Ан (закуска и обяд)

След закуска в хотела ще разгледаме Японския и Китайския квартал, където ще посетим множество храмове, пагоди, обществени сгради, традиционни магазини, местни пазари и други забележителности ще наблюдаваме ежедневни дейности, занаятчии по време на работа. Ще посетим Музея на чамовите скулптури – най-добрата  колекция в света на около 300 чамови скулптури, датиращи от 7-15в.

Обяд.

Нощувка в хотела.

Ден 8: Хой Ан – Дананг – На Чанг (закуска)

След закуска в хотела, трансфер до летището в Дананг за полет до На Чанг VN1945 DAD/NHA 1205/1320. Посрещане на летището от партниращата виетнамска агенция и трансфер до хотела.

Ще посетим кулата Чам Понгар и ако все още имаме време, можем да си вземем кална баня в Thap Bath Hot Spring ( срещу допълнително заплащане).

Свободно време за плаж.

Нощувка в На Чанг.

Ден 9: На Чанг (закуска)

След закуската в хотела, с  най-дългия надморски кабинков лифт в света,  с дължина 3320 метра ще отидем VinPearl Land Amusement Park, където ще може да се включите в различни развлечения:

– игри на открито: Roller Coaster, Pirate Ship, Merry go Round, Water Fountain, Swing Carousel, Evolution, Jet Elephant, Bumpers cars

– игри на закрито: 4D Филми, зона за игри …

 – Воден парк

 • Аквариум с площ от 3400 кв.м. – един миниатюрен океан с 300 редки морски видове

– Градина с орхидеи, Животински цирк

– Търговски център

– Алпийски увеселителен парк

– Truc Lam пагода

Връщаме се в хотела.

Нощувка.

Ден 10: На Чанг ( закуска)

Закуска в хотела.

В 8:30 ще ни вземат от хотела, за да направим трансфер до пристанище Cau Da. Pазходка с лодка до остров недалеч от сушата. Възможност за слънчева баня и плуване. Посещение на рибарско селище.

Обяд

15:00 Трансфер до пристанището.

Нощувка в На Чанг.

Ден 11: На Чанг – Хо Ши Мин (закуска и вечеря)

Закуска в хотела

Трансфер до летището за сутрешен полет VN1345 NHA / SGN 105/1150 до Хо Ши Мин. Посрещане на летище Tan Son Nhat от партниращата виетнамска агенция и трансфер до хотела.

Днес ще разгледаме забележителностите на град Хо Ши Мин (по-рано наричан Сайгон). Ще посетим Историческия музей (затворен в понеделник), Двореца на обединението (бившия президентски дворец), Централната поща и след това ще направим кратка разходка по търговската улица Dong Khoi (бивша Rue Catinat) от катедралата Нотр

Дам (която ще разгледаме отвън т.к се  извършва реконструкция на сградата ) до Градския театър.

Катедралата копие на Нотр Дам е построена в периода 1863-1880г., от френските колонизатори, тя представлява едно от чудесата на Хо Ши Мин. Изградена изцяло с материали, внесени от Франция.

Свободно време за пазаруване на пазара Ben Thanh и площад Сайгон.

Вечерта круиз по река Сайгон с включена вечеря.

http://victoriahotels.asia/en/dinner-cruises

Нощувка в хотела.

Ден 12: Хо Ши Мин – Ми То (закуска и обяд)

След закуската в хотела, двучасово шофиране през плодородните оризови полета от Хо Ши Мин ще ни отведе до Ми То – Бен Тре – първият оживен град по делтата на Меконг – това е азиатската Лета на забравата и възкресението. Ще се разходим с лодка по реката до овощна градина, където можем да опитаме от тропическите плодове на Южен Виетнам. Продължавайки тура си с китайска плоскодънна лодка – sampan ще имаме възможност да се любуваме преминавайки през сенчести поточета, заобиколени от кокосови дървета. Ще посетим местен традиционен дом, където ще ни бъдем представено фолклорно шоу, изпълнено от любителска група.

За обяд ще бъде сервирана пържена риба – известен виетнамски специалитет, в ресторант, в който ще спрем по пътя.

Връщаме се в Хо Ши Мин.

Нощувка в хотела.

Ден 13: Хо Ши Мин – Сием Рийп (закуска)

Закуска и трансфер до летището за полет до Сием Рийп, Камбоджа. Посрещане от местен англоговорящ екскурзовод, трансфер до хотела и настаняване.

Нощувка в Сием Рийп.

Ден 14:  Сием Рийп  – Ангкор Ват (закуска, вечеря)

След закуска, се отправяме към световноизвестните храмове на Ангкор Ват, с техните пет характерни кули, извезани на Камбоджанския национален флаг. Кулите символизират петте върха на планината Меру, която е еднакво свещена както за индуистите и джайнистите, така и за будистката космология, като център на всички физически, метафизични и духовни светове. (Много известни хиндуистки, и будистки храмове са построени изобразяващи лика на планината. Например в Мианмар /бивша Бирма/ най-горния край на кралските пагоди са покрити със многопластов покрив в бирмски стил, изобразяващ планината Меру.)

Следобяд- посещение на древната столица на Ангкор Том  (12в.), която обхваща Югът, Кралските заграждения, Терасата на слоновете, Терасата на крал Лепер , както и храма Bayon Temple– уникален със своите  54 кули, декорирани с над 200 усмихати лица на Аволокитесвара.

Вечерта ще станете част от автентично Кхмерско шоу, с презентация на местна фолклорна музика и танци, и вечеря на бюфет със специфични местни специалитети.

Нощувка в Сием Рийп.

Ден 15:  Сием Рийп  – Хо Ши Мин – София (закуска)

Закуска в хотела.

Ще посетим коприната ферма, която се намира на 16 километра на запад от Сием Рийп. Тук, в това копринено стопанство ще имате възможност да видите част от камбоджанската селска индустрия. Разположена сред полета от черници, копринената ферма е работеща фабрика, произвеждаща едни от най-хубавите коприни в страната. Ще видим всяка стъпка от производството на коприна. След това ще посетим Chantier ecole, където младите кхмери изучават традиционно резбарско изкуство върху дърво и камък. Ще посетим и стария пазар „Phsa Chas“, оживен пазар на открито, където ще намерите антики, сребърни и златни бижута, скъпоценни камъни, коприна, каменни и дърворезби и други сувенири.

Трансфер до летище Сием Рийп за полет до Хо Ши Мин и от там към София.

***

Цената e на човек на база настаняване в двойна стая, при група 15 човека и включва:

* При заявка за индивидуално пътуване по тази програма, цената се преизчислява!

 • Вътрешен полет: Ханой-Хюе;

                                            Дананг – На Чанг

                                            На Чанг – Хо Ши Мин

 • 13 нощувки в хотели 4*/5 *
 • 2 нощувки в Ханой
 • 1 нощувка на круизна джонга
 • 1 нощувки в Хюе
 • 2 нощувки в Хой Ан
 • 3 нощувки в На Чанг
 • 2 нощувки в Хо Ши Мин /Сайгон/
 • 2 нощувки в Сием Рийп
 • Изхранвания:
 • *13 закуски
 • *1 обяд на круизна джонга
 • * 2 обяда Ден 4 и Ден 5
 • *1 обяд в Хой Ан
 • *1 обяд в Ми То
 • *2 вечери в Ханой
 • *1 вечеря на круизна джонга ( без напитки)
 • *1 вечеря по време на круиза по река Сайгон ( без напитки)
 • *1 вечера в Камбоджа на Кхмерско танцувално шоу ( без напитки)
 • * Разходка с лодка от пристанището Cau Da с включен обяд и посещение на рибарско селище
 • 2 бутилки минерална вода на човек, всеки ден
 • Трансфери с климатизиран автобус по програмата
 • Екскурзовод на английски език
 • Представител на Спринг Кеър екзорик Турс, при минимум група от 16 човека
 • Входни такси за всички посещавани обекти
 • Нощен лов на калмари в залива Халонг Бей, ако времето позволява
 • Тай Чи на борда на круизна джонга

Цената не включва:

 • Самолетен билет: София- Ханой; Хо Ши Мин – София  
 • Самолетен билет: Хо Ши Мин – Сием Рийп – Хо Ши Мин
 • Визи: Виетнам 25 USD ; Камбоджа 35 USD – заплащат се на място
 • Oбработка на документите за визите – 10 евро. 
 • Медицинска застраховка
 • Доплащане за единична стая – 580 EUR
 • Бакшиши за шофьорите и екскурзоводите 

Необходими документи:

 • Kопие на международен паспорт с мин. валидност 6 месеца преди датата на екскурзията
 • За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители.
 • Пътуването е визово, без медицински изисквания за имунизации
 • 4 броя снимки (4×6 см)

Виетнам ви очаква с любов!

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за “Виетнам – перлата на Индокитай и Кралство Камбоджа”

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Content is protected !!