0876995565 office@spring-care.com
tour-du-lich-phan-thiet-mua-thu-400x275

ФАН ТИЕТ – Вашата екзотична почивка на брега на Индокитай

Цени от 1 528 евро/ 2 989 лева

15 дни/ 12 нощувки

Описание на продукта:

 

mui_ne_beach

15 дни/ 12 нощувки

Ден 1: София – Хо Ши Шин

Ден 2: Хо Ши Мин

Кацане на международно летище Тан Шон Нят /Tan Son Nhat Intetnational Airport/ в Хо Ши Мин.

Най-големият град във Виетнам. По-известен е като Сайгон – старото наименование на града, кръстен на името на реката, на която е разположен. По-късно градът е преименуван на Хо Ши Мин, в чест на първия президент на Виетнам. Изключително впечатляваща е европейската архитектура на този град – широки булеварди с исторически елегантни френски колониални сгради. Градът разполага и с много търговски центрове, където също може да прекарате своето свободно време без да следвате определена програма и да се съобразявате стриктно с оставащото време.

Посрещане от партниращата агенция. Трансфер до хотела и настаняване.

Нощувка.

Ден 3: Хо Ши Мин – р. Меконг (закуска, обяд)

Закуска в хотела.

5Двучасово шофиране ще ни отведе до Ми То (Мy Tho), първият оживен град на делтата на река Меконг. Плавайки с лодка по река Меконг до овощната градина, можем да намерим и вкусим почти всички тропически плодове от Южен Виетнам. Продължавайки тура си с китайска плоскодънна лодка – sampan, ще релаксираме, преминавайки през сенчести поточета, заобиколени от кокосови дървета. Ще посетим местен традиционен дом, където ще ни бъде представено фолклорно шоу, изпълнено от любителска група.

Няма да пропуснем и островчето Thoi Son – една от известните атракции по делтата на Меконг. Очарова посетителите със своите красиви пейзажи, стари къщички, традиционна виетнамска народна музика – Дон Ка Тай Ту и здравословна кухня.

„…..Какво е Южен Виетнам без плуване с плоскодънна лодка до делтата на Меконг?

  Но първо, преди да се качим на лодките се разходихме из овощната градина на крайречно рибарско селище. Овощна градина от помело, джак фрут, ананаси, нони, кокоси, банани, хибискуси, жасмин. Градините на Меконг, реката-майка, която се ражда в Тибет, минава през Китай, Мианмар, Лаос, Камбоджа, Тайланд, с последна спирка Южен Виетнам. Над 4000 км пътешествие през 6 страни.

  Пихме зелен чай, поднесен с пчелно млечице и прополис, добит в селището, видяхме как се приготвят сладки от кокос, по-смелите си метнаха на врата за снимка един няколко метров питон- домашен любимец, попяха ни самодейни певци и певици – от рибарското селище, почерпиха ни отново с плодове и чай от джинджифил, хапнахме и пържена риба в близост до моста на маймуните, където ако силно те напира да се жениш трябва да минеш с колелото си на гърба.

  За какво са кръстопътищата? За да се кръстосат пътищата – на нашата група и група виетнамски католици, с бели шапки и китарист, на която се натъкнахме разхождайки се из градината. Спонтанната ни среща бе придружена от много смях и музикален поздрав от виетнамската братска група. Защото знаем, че щастливите хора са добриJ. Решихме учтиво да отговорим на братския поздрав с единствената песен, която разучихме от гида ни в Ханой – познатата „Виетнам – Хо Ши Мин” – eто, това имах предвид, когато по-горе казах, че трябва да се пее само на север – тук само мълчаливо ни изслушаха – с две думи не ни се получи.

  Приключението Меконг 🙂

  Жената- лодкарка, която с радост ми показва скромния си дом, в който с мъжа и, също лодкар, отглеждат 4 дечица. Най-силните и важни уроци получаваме, когато сме на път. Обикновено те са ни поднесени в картина, дума, реакция. Пътуването е вихър на всички сетива, торнадо, което отвява воала на всяка маска, заблуда, его. Уроците са ни поднесени по най-убедителния начин – собствено преживяване.“…….. из „Виетнам и Кралство Камбоджа, с мен – Диана Маринова“

Обяд в местен ресторант. Връщане до Хо Ши Мин.

Нощувка.

Ден 4: Хо Ши Мин – Фан Тиет (закуска, обяд)

Закуска в хотела.

2ca9410b-0f94-4591-a311-f22799328fd6Освобождаване на стаите. Полудневен тур на Хо Ши Мин, в който ще видим Централен пощенски офис, копие на катедралата Нотр Дам, Музеят на войната и пазарът Бен Тан.

Дворецът на обединението (бившият президентски дворец) – основан от виетнамския генерал Нго Дин Дием.  Дворецът е като капсула за време, замразена през 1975 година. Можете да видите два от оригиналните танкове, използвани за превземането на двореца, паркирани в землището. Има буйни градини, тайни стаи, антични мебели и команден бункер. Дворецът на обединението има пет нива. В мазето има тунели, военна зала и телекомуникационен център. На третия етаж има игрална зала, а на четвъртия има казино.

Централната поща – тя е красиво запазен остатък от френските колониални времена и може би най-голямата поща в цяла Югоизточна Азия. Разположена в съседство до катедралата Нотр Дам (вижда се само отвън, т.к вмомента е в ремонт), двата културни обекта могат да бъдат посетени заедно и предлагат на посетителите шанс да си представят живота във Виетнам по времето на Индокитайската империя. Сградата е проектирана от Алфред Фулхукс и разполага със сводести прозорци с дървени капаци. Тя е построена между 1886-та и 1891-ва година. Отвътре, арки, сложни мраморни подове и стари телефонни кутии служат като напомняне за значението, което пощата играе в дните преди електронната поща и мобилните телефони. Въпреки, че архитектурата е френска, големият портрет на Хо Ши Мин, висящ високо над всички в далечния край на сградата, напомня на всички, че определено сме във Виетнам.

Обяд в местен ресторант. Трансфер до Фан Тиет.

Нощувка.

Ден 5 – 12: Фан Тиет (закуски)

Фан Тиет е се простира по дълга плажна ивица на китайско море във Виетнам. Намира на 4 часа път с кола от Хо Ши мин. Toй е крайбрежен рибарски град с процъфтяваща индустрия. Реката, която пресича центъра на града създава малко рибарско пристанище, интересно за любителите фотографи с изобилието от лодки по всяко време на деня. Неслучайно името му се свързва с “nuok mam” – рибен сос, използван в повечето традиционни ястия. Районът някога е бил част от кралство Чам, от което сега се крият древни останки в околността, най-забележителната от които е Кулата Чам, строена през 13 в. Една по-дълга разходка из месността ще Ви удиви с приказни гледки и невероятен залез при безоблачно небе.

Фан Тиет се радва на типичен морски климат с хубаво слънчево време целогодишно. Средногодишната температура е 27 °C, а влажността по-ниска в сравнение с останалите части на страната. Разграничават се два основни сезона: сух /ноември-април/ и дъждовен /май-октомври/. Дори и в дъждовния сезон валежите обикновено не са значителни и основно са през август. Рядко има тайфуни от юни до октомври . Най-добрият период за посещение е септември-декември за сърфинг и ноември-април за уиндсърфинг. Температурата на водата е между 28°C и 30°C .

Пълен релакс, море, пясък, коктейли …

hhdsds

Ден 13: Фан Тиет – Хо Ши Мин (закуска)

Закуска.

Трансфер до Хо Ши Мин около 10:00 часа. Настаняване в хотела.

Свободно време или по желание посещение на небостъргача AB, където ще се забавляваме на 26-тия етаж в Chill Sky Bar (за целта е необходимо да заявите Вашето желание за посещение при потвърждаване на пътуването си)

…. „Нощен клуб в Сайгон – по високите етажи на небостаргачите. Забравих да спомена, че клубът, в който пихме отбрани вина на фона на як саунд и гледка на нощен Сайгон от птичи поглед е включен в листата с най-добрите нощни клубове в света. Бодигард на всяка маса, който се грижи да не бъдем обезспокоявани, докато танцуваме, пали цигарите, свети с фенерче, за да се получи добра снимка, носи столче, ако му се видиш уморен, абе грижовен човек с тяло на кунг фу боец, стилен черен костюм и дискретна слушалка в ухото.“….

Нощувка.

SKYBAR

Ден 14: Хо Ши Мин – София (закуска)

Закуска. Освобождаване на стаите до 12:00 часа. Свободно време според полетното разписание.

Трансфер до летището за полет към София.

Ден 15: София

Добре дошли в България!

Цена на човек в двойна стая: Вид настаняване
1 528 евро/ 2 989 лева Deluxe стая
1 645 евро/ 3 218 лева Bungalow Deluxe Gardenview във Фан Тиет
1 707 евро/ 3 339 лева Bungalow Deluxe Seaview във Фан Тиет
1 748 евро/ 3 419 лева Bungalow Deluxe Beachfront във Фан Тиет

и включва:

 1. Сам.билет: София – Хо Ши Мин – София, на стойност 520 евро, при промяна към дата на запитване цената на сам.билет се преизчислява.
 2. Всички трансфери
 3. Всички входни такси по посочените посещавани обекти
 4. 12 закуски, 2 обяда
 5. 12 нощувки в хотели 4*:
 • В Хо Ши Мин – отлична локация в центъра
 • Във Фан Тиет със собствен плаж и превъзходен 9.0 рейтинг
 1. Англоговорящ гид
 2. Tакса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките
 3. Обработка на документите за визите
 4. 2 бутилки вода на човек на ден по време на туровете

Цената не включва:

 1. Виза – 25 $ – заплаща се на летището в Хо Ши Мин
 2. Разходи от личен характер
 3. Доплащане за единична стая
 4. Храни и напитки извън програмата
 5. Туристическа застраховка
 6. Консумация в Chill Sky Bar

Необходими документи:

 1. Копие на международен паспорт с мин. валидност 6 месеца след датата на напускане на страната
 2. 2 снимки (4×6 см)за визата
 3. За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители!
 4. Пътуването е визово, без задължителни медицински изисквания за имунизации.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за “ФАН ТИЕТ – Вашата екзотична почивка на брега на Индокитай”

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Content is protected !!