0876995565 office@spring-care.com
5
mal7MAL6borneo4borneo3borneo1borneobor1BORNEO7BORNEO8MALMAL5MAL3BORNEO11

ЕКСКУРЗИЯ И ПОЧИВКА НА О.БОРНЕО, ТУР НА КУАЛА ЛУМПУР

Цени от 1 397 евро

11 дни/9 нощувки

Описание на продукта:

11 дни /9 нощувки

Цена 1 397 евро при група от 16 човека

Обиколен тур на щата Сабах, съчетан с 5-звездна почивка на острова

Кога е най-подходящо да посетите о. Борнео

Климатът на острова е екваториален, което обуславя топло и влажно през цялата година, с температури  29 – 30°C. Валежите са обилни целогодишно, но не са повод за притеснение, тъй като обикновено не са продължителни, а по-скоро кратки и обилни. И все пак, ако сте решили да прекарате ваканцията си на това райско кътче, най-добре е да пътувате в периода февруари- октомври, когато валежите са най-оскъдни.

С какво ще ви очарова о. Борнео

Природата тук е сред най-пищната и богата на животински и растителни видове, която човек може да си представи. Известен факт е, че островът е едно от трите места на планетата ни, с най-голямо био-разнообразие, заедно с централните части на Африка и джунглата на Амазония.

Какво да очаквате от програмата

Кота Кинабалу е едно от най-екзотичните кътчета в Малайзия, и същевременно е сред най-атрактивните туристически дестинации в югоизточна Азия! Перлата на Малайзия се слави като бързоразвиващ се икономически център, и успоредно с това, изключителните природни дадености и отличната инфраструктура, помагат на района да се превърне в мечтана дестинация за туристи от цял свят! Хълмистите околности на града са покрити с гъста екваториална джунгла, която е дом на едни от най-рядко срещаните създания в света. Освен пищните гори, районът предлага прекрасни плажове със светъл и изключително фин пясък. Морската вода е с температура 28 – 30°C през цялата година. Под повърхността на водата на Южно Китайско море виреят разкошни коралови рифове, което нарежда страната сред топ-дестинациите за дайвинг в света.

ПРОГРАМА:

Ден 1: София

Отпътуване от летище София, Терминал 2.

Авиокомпанията ще бъде уточнена допълнително, според най-удобните и изгодни полети.

Ден 2: Куала Лумпур- пристигане

Пристигане в мегаполиса Куала Лумпур. Посрещане от представител на местния ни партньор.

Трансфер до хотел, категория 4*, настаняване и нощувка.

Ден 3: Куала Лумпур- Кота Кинабалу /закуска/

След закуска в хотела, ще се отправим на полудневен тур из града, с който ще посетим известните кули Петронас.

След приключване на тура – трансфер до летището за полет до Кота Кинабалу.

Кацане  на международно летище Кота Кинабалу, посрещане и трансфер до хотел, категория 4* – настаняване, почивка и нощувка.

Ден 4: Кота Кинабалу/ Културно етно-селище Мари-Мари/закуска и обяд/

   Закуска в хотела, след което ще отпътуваме за етно – селище Мари-Мари, намиращо се в провинцията на острова, далеч от модерния и развиващ се град Кота Кинабалу. Заобикалящата го атмосфера може леко да ви напомня за „Изгубения свят“ на сър Артър Конан Дойл в смисъла на Сабахан. Днес селото действа като музей, който съхранява етническата култура на Борнео. То има за цел да сподели с посетителите си знанието, историята, културата и традицията на Борнео, така че да не бъде забравена.

   Турът дава възможност да се докоснете до културата и начина на живот на местните етнически групи в Борнео, от времето когато електричеството все още не е било познато по тези земи.

   В селото ще имаме възможност  да се запознаете с различни традиционни домове на сабаханските етнически общности – Bajau, Lundayeh, Murut, Rungus и Dusun, които са построени от потомците на племената, които те представляват.

  Още при своето пристигане  ще бъдем посрещнати със специална приветствена церемония,  лично от управителя на Мари-Мари, и ще бъдем запознати с това, което ни предстои да видим, след което ще преминем по окачения мост, който ще ни отведе директно в селището.

  Първо, ще посетим къщата Дусун, където ще наблюдаваме демонстрация на традиционния начин за обработка на тютюн. В къщата Монтоку ще се запознаем с различни кулинарни техники за готвене с бамбук, както  и с процеса  на обработка на оризово вино.

  Ще имаме също възможност да научим как да запалим огън, без запалка или кибрит в къщата Рунгус, също и да наблюдаваме как местните селяни правят етнически гривни от ратан).

  В третата къща, която ще посетим- Лундайех, ще се запознаем  със  старите начини за производство на въжета, подове и стени от дърво.

  В следващата къща „Баяу“, ще видим как местните хора подготвят Jala (местна торта) и сок от пандан (местен плод). Вътре ще видите и изключително разнообразни материали от антични предци. В единия ъгъл има дори декоративен булчински салон, в който посетителите могат да си наоправят интересна фотосесия.

  Петата къща- Мурут, която ни очаква в края на обиколката на селището е къщата на главорезите (шегуваме се ;))  Гарантираме, че главата ви ще остане прикрепена към тялото, след като сте посетили тази къща). Тук ще станете свидетели също на демонстрация по изстрелване на стрелички.

  Вътре има вграден Lansaran (традиционен трамплин-подобен под), на който можем да танцувате, след като ни покажат как да скочим за „наградата“.  Тук ще станем свидетели как местните жители татуират телата си по стар метод и може да ни направят временна татуировка по древен начин, ако желаем.

  В края на обиколката, ще отидем до сцената, където ще се позабавляваме  с културни изпълнения, след което ще отидем до главната зала, където можем да разгледаме и да пазаруваме в магазина за сувенири (всички ръчно изработени продукти).

  Тук можем също така да направим чудесни снимки на заобикалящата ни среда, след което ще се подкрепим с хапване на бюфет.

  В края на обиколката ще се сбогуваме със селяните, за да се върнем отново в цивилизацитя в 21-ви век.

  Неща, които трябва да предвидим и вземем със себе си: шапка , допълнителни джобни пари,    

удобни обувки за ходене , камера.

Ден 5: Кота Кинабалу-Кинабалу парк-горещи минерални извори- чаена плантация Сабах /закуска, обяд, вечеря/

   След закуска-отпътуване към „Кинабалу Парк”, по лъкатушещите  планински пътища, от които пред нас ще се открие невероятна панорамна гледка към впечатляващи възвишения и хълмове, сред които ще видим и Маунт Кинабалу-  най-високия връх в югоизточна Азия. Паркът „Кинабалу” е част от световното наследство на Юнеско, благодарение на изключителното си био-разнообразие на екваториална флора и фауна-същински рай за любителите на природни красоти!

   Ще се разходим по някоя от безбройните пътеки в парка, след което можем да се освежим в топли минерални извори. Отправяме предизвикателство към групата да премине о високия 41м. въжен мост, откъдето гледката е наистина впечатляваща и ще можем максимално да се насладим на уникалната флора и фауна на дъждовните екваториални гори на острова!

   Ще направим кратка почивка, за да хапнем в местен ресторант, след което ще отпътуваме към плантацията за зелен чай-„Сабах Тий Гардън”. Разглеждане и настаняване в т.нар. „longhouse”-  еко-стаи, изцяло направени от бамбук.

   По желание можем да вземем участие в рисуване на батик или състезание по стрелба, посредством специални тръби, редом с представители на местните племена, или пък да релаксираме в чаената къща преди вечеря.

Свободно време и нощувка.

Ден 6: Чаена плантация „Сабах”- Луанти Бару (масаж с рибки)-Сукау 

/закуска, обяд и вечеря/

   Какво по-хубаво от това, да станем призори /около 5.30 ч.!/ и да посрещнем изгрева, с прекрасна гледка към планината Кинабалу, в чиито недра се простира вълнообразната тучно-зелена чаена плантация, покрита с нежния воал на сутрешна тропическа мъгла…

   Ще направим лежерна и тонизираща утринна разходка, след което ще се подкрепим с лека малайзийска закуска в „Чаената къща”, а по-късно ще се запознаем отблизо с процеса на производството на чай  в местната фабрика, а също така можем да закупим чай и различни сувенири в магазинчето към планацията. Следва отпътуване към Лунати Бару, където можем да се освежим в местното езеро и да изпитаме тонизиращия ефект на масажа, а вълшебните масажисти са… рибите в езерото.

  След процедурата ще се подкрепим със сух пакет за обяд, след което ще потеглим към Сандакан /пътуването е с продължителност 3-4 часа/

  След като пристигнем в Сукау, ще се настаним в т.нар. лодж /еко-хотел от бамбук и дърво/, разположен в непосредствена близост до р. Кинабатанган.

  Привечер ще разпуснем с лежерен круиз по река Кинабатанган, по време на който ще  видим екзотични представители на екваториалната флора и фауна.

  По-късно вечерта- връщане в лоджа, вечеря и нощувка.

Ден 7: Сукау – езерото „Окс Боу” – пещерата „Гомантонг”- Сукау /закуска, обяд и вечеря/

   Дори да не сте настроили алармата си за сутрешния круиз, със сигурност ще бъдете събудени от сладкогласните призиви на екзотичните птици, или от нежното жужене на насекомите… Рано призори отново ще се отправим на круиз, но този път освен реката Кинабатанган, ще включим и езерото Окс Боу, в търсене на интересни и редки видове птици и животни, след което- ще се върнем обратно в хотела и ще се подкрепим със закуска, преди да се отправим на поход до пещерата Гомантонг, известна с ядивните гнезда на птици в нея, които по тези ширини са смятани за деликатес.

  Следобяд – свободно време, през което ще можем да релаксираме или да се отправим на разходка до близкото селище. Вечерта можем за отново да се включим в круиз по реката, и за последно да се насладим на уникалната природа в района.

Ден 8: Сукау – Сепилок Орангутан – Сандакан /закуска и обяд/

  Ранна закуска, след което- напускане на хотела около 7ч. сутринта, и  отпътуване по суша до „Сепилок Орангутан” център, където ще можем да видим най-близкия родственик на човека- орангутанът, в естествения му хабитат.

  Ще се разходим в низинната екваториална гора на Борнео, чиито уникални дървесни видове, достигащи обичайна височина от над 60м., могат да бъдат видяни само и единствено на тази географска ширина. След  разходката – връщане в Сандакан и изкачване на близкия хълм, откъдето пред нас ще се разкрие уникална панорамна гледка към целия залив Сандакан. По желание след това можем да посетим и да разгледаме китайския будистки храм, намиращ се на върха на хълма.

  Ще направим кратка почивка за обяд в  местен ресторант, след което- трансфер до летището за кратък полет до Кота Кинабалу, и трансфер до курортен комплекс „Нексус Резорт”, където след дългия тур на острова, ще се отдадем на заслужена почивка.

Пристигане и настаняване в хотел, категория 5*. Свободно време за релакс и плаж по желание.

Ден 9-10 „Нексус Резорт”

Закуска, свободно време за плаж, релакс, дайвинг, шопинг…

Ден 11: Кота Кинабалу- Куала Лумпур- отпътуване

Закуска и трансфер до летището в Кота Кинабалу.

Следва полет до Куала Лумпур, откъдето ще вземем полет за София.

Забележка: Моля носете със себе си подходящи обувки за ходене, лек дъждобран, репелент против насекоми, слънцезащитен крем, фенерче за глава /челник/, бинокъл, плътни чорапи. Вечерните круизи и екскурзии са по желание, необходимо е да бъдат потвърдени, след пристигането в хотела /лоджа/.

 

Брой пътуващи  Цена
2 човека 1 640 евро
от 3 до 6 човека 1 540 евро
от 7 до 10 човека 1 470 евро
група над  16 човека 1 397 евро
 • В групи над 16 човека има включен представител на фирмата.
 • Група до 6 човека се обслужва само от англо говорящ шофьор.
 • Група над 7 човека се придружава от англо говорящ шофьор и екскурзовод.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 • 9 нощувки, разпределени както следва:

– 1 нощ. в Куала Лумпур – х-л, катег.4*-  http://www.swissgarden.com, или под.

– 2 нощ. в Кота Кинабалу- х-ел, катег.4*- http://www.thepalacehotel-sabah.com/

– 1 нощ. в хижа, чаена плантация „Сабах”- http://www.sabahtea.com.my/, или под.

– 2 нощ. в лодж на р.Кинабатанган- http://www.borneonaturelodge.com.my/, или под.

– 3 нощ. в х-л, категория 5*, „Нексус Резорт”- http://www.nexusresort.com/

 • 9 закуски, 5 обяда, 3 вечери
 • Трансфери летище – хотел- летище
 • Транспорт по време на ежедневните турове
 • Трансфер- Кота Кинабалу- „Нексус Резорт”
 • Самолетен билет Куала Лумпур- Кота Кинабалу
 • Самолетен билет Сандакан- Кота Кинабалу
 • Полудневен тур на Куала Лумпур, с посещение на кулите „Петронас”
 • Англоговорящ екскурзовод
 • Представител на Спринг Кеър, при минимум група от 16 туристи
 • Входни такси за посещаваните обекти по програмата

 ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Самолетен билет- София- Куала Лумпур- София- около 600 евро /с включени летищни такси/. Съветваме да се закупуват 3-4 месеца по-рано.
 • Доплащане за единична стая – 245 евро
 • За настаняване в тройна стая се приспадат 60 евро от пкетната цена за целия период на офертата
 • Туристическа застраховка

 

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за “ЕКСКУРЗИЯ И ПОЧИВКА НА О.БОРНЕО, ТУР НА КУАЛА ЛУМПУР”

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Content is protected !!