0876995565 office@spring-care.com
FLO5
5960-540-baliFLO392233HRAMOVESELAFLO4FLO6FLO7922f5574e71332f002d80424ed087c44KOM1FLO1206a92da49d2bc30a5c7afaea3c5172a_400_

ЕКСКУРЗИЯ ДО ОСТРОВИ БАЛИ, ФЛОРЕС И КОМОДО

Цени от 730 Евро

11 Дни/ 9 нощувки

Описание на продукта:

А някъде далеч на Изток…

Има една неписана приказка за…

кралски гробници, древни храмове, живи дракони,

плаж с рубинено-червен пясък…

И още…отшелническа пещера, издълбана в скала, активен вулкан

с вулканично езеро, и още и още…  Елате с нас и ще Ви разкажем…

 ЦЕНА ОТ  730 Евро

11 дни/9 нощувки

Кога е подходящо да посетите Индонезия

   Kлиматът в Индонезия е обособил два основни сезона – влажен и сух. В по-голямата част на страната, влажният период е между октомври и април, когато е и слабият туристически сезон. Сухият сезон е от май до септември и съвпада с активния туристически сезон в страната.

    Най-много чуждестранни туристи посещават Индонезия по време на Коледните и Новогодишни празници. Те се отправят предимно към островите. По това време на годината цените са най-високи, а хотелите обикновено са препълнени.

С какво ще ви очарова Индонезия

   Индонезия е страна с невероятна екзотична красота. Земята й е богата на тропически джунгли, плажове, необятни оризови плантации, извисяващи се в небесата действащи вулкани. Това е страната, която ни привлича с изобилието от  храмове, богата култура и древни традиции.

   Остров Балитропически остров с благоприятен климат, на който през по-голямата част от годината може да откриете спиращи дъха романтични плажове и заливи. Бали е също едно от най-предпочитаните места за водни спортове и гмуркане.

   Остров Флорес – малък и тесен вулканичен остров, който е изключително красив и много населен, радващ окото на любознателните туристи. Този тропически остров не е много известен в сравнение с остров Бали или остров Java, но крие в себе си богат растителен и животински свят.

   Главната природна забележителност на остров Flores е Kelimutu National Park. Този парк се посещава от туристите заради световно-известните цветни езера (червено, зелено и синьо).

   Минералното съдържание в комбинация с отделените газове кара водите на езерата да променят цветовете си. Не така мислят местните. Според легендите в зеленото езеро отиват душите на мъдрите хора, в синьото – на младите, в червено-черното – на грешните души…

   В западната част на острова има идеални условия за гмуркане и наблюдение на китови акули, На повечето места палмите са близо до брега, а пясъка е ситен и бял. Водата целогодишно е кристално чиста и топла. Наблизо няма населени места и спокойствието ви е гарантирано. При желания могат да се посетят и черните пясъчни плажове.

   Остров Комодо- защитен национален резерват, част от Комодският Национален парк и  известен с най-големия гущер- Комодски варан, който често достига до 3 -4 метра в дължина и има екземпляри достигащи невероятните 100 килограма. Варанът е основното вдъхновение за създаването на филма за Кинг Конг, през далечната 1933 година.

   Към животинското разнообразие на острова можем да добавим Азиатското диво куче, Тиморският елен и диви прасета, а също така мястото предоставя една от най-красивите подводни гледки. Богатото морско разнообразие включва китови акули, океанска слънчева риба, скатове, синьо-опръстен октопод и над 260 вида цветни корали.

   Освен невероятни подводни гледки и уникален животински свят, островът грабва вниманието с един от седемте розови плажа в света. Розовият плаж на Комодо е съставен от бял, фин пясък смесен с парченца розов корал. 

   На самия остров, човек трябва да се придвижва само пеша, тъй като няма нито пътища, нито автотранспорт.

Програма:

Ден 1: Бали – Убуд

   Пристигане в Денпасар, Бали, посрещане и трансфер до Убуд- планински курорт и център на балийската култура. Следва настаняване в избрания от вас хотел.

Ден 2: Бали /закуска, обяд/

   Закуска в хотела. Пълен ден от комбинирани турове, в който ще видите:   Кралските гробници и отшелническа пещера на монаси издълбана в самата скала; изкачвне на плато, от което пред Вас ще се открие красива панорамна гледка към активен вулкан с вулканично езеро в кратера му. Обяд в подножието на вулкана, след което- посещение на най-древния и важен храм-майка на Бали, намиращ се в подножието на планината Агунг. По-късно следобед- разглеждане старинен колониален съдебен комплекс, разположен на повърхноста на голямо лотосово езеро. Ще видите още тучните оризови тераси, гората на маймуните и фермите за кафе Копи Лювак.

Ден 3: Енде – Лабуан Бахо  /закуска,обяд,вечеря/

   Ранна закуска и трансфер до летището. Сутрешен полет до Западен Флорес.  Пристигане, трансфер и настаняване в избрания от Вас хотел. Следобедно посещение на пещерата Бату Кермин, след което- разглеждане на местното рибарско селище и залива, откъдето ще можете да видите живописния пейзаж по залез слънце.

Вечеря в местен ресторант.

Ден 4: Пълна обиколка на остров Комодо (закуска, обяд, вечеря)

   След закуска- трансфер до пристанището и отпътуване с катер до остров Комодо. Островът ще ви изуми с естествената си красота и екзотика. Неслучайно Комодо бе включен в новите седем чудеса на природата през 2011 година.

   Обиколката на острова ще започне с половин часова разходка, по време на която ще видите Комодския дракон- най-големия гущер на земята в естествения му хабитат. Островът е дом и на мегаподите (птици които заравят яйцата си под земята), гребенестите папагали и други екзотични животни.

   Докато сте още тук, няма как да пропуснете разходка по Червения плаж, наречен така, заради рубинения си пясък – красота по протежение на няколко километра, където ще имате уникалната възможност да плувате и да се гмуркате преди отпътуването обратно към Лабуан Бахо. По пътя на връщане ще имате включен обяд на борда на лодката. След пристигане, вечеря в местен ресторант и трансфер до хотела.

Ден 5: Лабуан Бахо – Денпасар /закуска/

  Закуска в хотела. Свободно време, възможност за включване към допълнителна опция за посещение на 3-те кратерни езера Келимуту /3 дни/2 ощувки/.

  Трансфер до летището и полет до Денпасар, Бали, трансфер до хотела и време за релакс.

Ден 6-9: Бали /закуска/

   Свободни дни с включени закуски. Възможност за плаж, шопинг, или допълнителни турове, по желание- не са включени в цената:

 • Сафари със слонове – 90 евро
 • Възможност за рафтинг, с включен обяд/ уроци по сърф /по желание, допълнително се заплаща – 70 евро/.

Ден 10: Денпасар –София

   Закуска в хотела. Свободно време и последващ трансфер до летището за полет обратно към България.

Цени за настаняване на човек:

           Нисък сезон Висок сезон-12 Дек-06 Януари
2  човека 920 евро  + 15 евро/човек/нощувка
3 човека 816 евро
4- 6 човека 730 евро
Доплащане единична стая 250 евро

 

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

 • 9 нощувки, както следва:
 •  7 нощувки в Бали, Убуд,
 • 2 нощувки в Лабуан Бахо- о-в Флорес
 • Самолетен билет- о.Бали- о.Лабуан Бахо /западен Флорес/
 • Всички трансфери по програмата, включително с кораб до о-в Комодо
 • Екскурзовод на английски език
 • Обиколни турове на Убуд, Лабуан Бахо и Комодо, с посещение на над 20 природни и туристически забележителности
 • Минерална вода по време на туровете
 • Входни такси за посещаваните обекти по програмата
 • Частен катер/моторница до о-в Комодо
 • Екипировка за гмуркане

 

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Самолетен билет София–Бали–София, доплащане за единична стая,
 • такси за камери и фотоапарати за Комодските острови (около 17 щатски долара), бакшиши
 • Задължително доплащане за Коледна вечеря- 60 евро /в случай, че пътуването е в периода на Коледните празници/
 • Задължително доплащане за Новогодишна вечеря- 75 евро /в случай, че пътуването е по време на Новогодишните празници/.

 

ДОПЪЛНИТЕЛЕН ПАКЕТ ДО 3-ТЕ КРАТЕРНИ ЕЗЕРА /КЕЛИМУТУ/

3 дни/2 нощувки

Цена от 570 ЕВРО

 

Ден 1: Маумере – Детусоко/Мони /обяд, вечеря/

Пристигане с полет от Лабуан Бахо. Този ден е планиран за красив тур през планините на о-в Флорес. Посещение на село Сикка- едно от първите места с Португалско влияние, свидетелство за което е и местната църквата, която ще видите. Ще се разходите по красив плаж със ситен бял пясък, където може да обядвате в местен ресторант. По желание може да наблюдавате процеса на обработка на кашу, събирано от източната част на Флорес. Тук може да видите цялостния процес от обелване до пакетиране на готовото кашу. Късния следобед- пристигане в Детусоко- вашата отправна точка за посещението на Келимуту.

Ден 2: Детусоко/Мони – Енде /закуска, обяд, вечеря/

Ранен старт до вулкана Келимуту, възможно е да имате шанс да съзерцавате и заснемете красивия изгрев. Това е мистично място, известно с трите си кратерни езера, които постоянно сменят цвета си. Езерата са ситуирани в средата на планини, покрити с изумрудено зелени гори и променят цветовете си, според промяната на  минералното си съдържание. Единствено тук може да се види този феномен! По желание може да посетите някои от многобройните селца, да се запознаете с жените Лио- известни с тъкачните си техники, специфични за района.

Разбира се няма да липсва и време за отдих на плажа, гмуркане и плуване! Следва обяд, и посещение на красивото селце Вологай. Главната церемониална постройка, съхранява няколко свещенни предмета и кожен барабан. Историята разкава, че този барабан е направен от човешка кожа и се използва само за най-важни годишни церемонии. Следва нощувка в Енде.

Ден 3: Енде – Лабуан Бахо /закуска, обяд/

Закуска и свободно време, трансфер до летището и полет до Лабуан Бахо. Пристигане, трансфер и настаняване в хотела.

2 – 3 човека 670 евро
4- 6 човека 570 евро
Доплащане ед.стая 295 евро

ЦЕНАТА НА ДОПЪЛНИТЕЛНИЯ ПАКЕТ ВКЛЮЧВА:

 • 2 нощувки на човек, в хотели, с вкл. закуски, 3 обяда, 2 вечери
 • Вътрешен полет Лабуан Бахо – Маумере
 • Трансфери и турове описани в програмата
 • Екскурзовод на английски език
 • Освежителни напитки
 • Входни такси за обектите по програмата

ЦЕНАТА НА ДОПЪЛНИТЕЛНИЯ ПАКЕТ НЕ ВКЛЮЧВА:

 • Самолетен билет-Денпасар- Мони/ Енде-Лабуан Бахо- приблизит. Около 130 евро /подлежи на препотвърждение/

Забележка:

Този пакет може да се заяви към предишния за желаещите, който не желае се връща след приключване на основния туристически пакет.

„Спринг Кеър“ си запазва правата за промяна часовете на тръгване, промяна на датите и цените на офертите при необходимост, в зависимост от наличието на удобни полети.

Ceeport

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за “ЕКСКУРЗИЯ ДО ОСТРОВИ БАЛИ, ФЛОРЕС И КОМОДО”

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Content is protected !!