0876995565 office@spring-care.com
maxresdefault

Великолепното Кралство Камбоджа – панорамен тур, съчетан с почивка на Сиамския залив

Цени от 2 548 лева

13 дни/ 10 нощувки

Описание на продукта:

Кралство Камбоджа и почивка на остров Кох Ронг

Пътешествие до друга възхитителна и причудлива планета

Скрито в джунглата, Кралство Камбоджа ревностно пази загадачите си храмове в древната кхмерска столица Ангкор; Пном Пен – град на повече от 500 години; Сребърната пагода и нейният златен Майтрея Буда, тежащ 90кг.; планински вериги; национални паркове; езера и безброй километри бели пясъчни брегове, докоснати от топлата милувка на тюркоазените води, палмови горички в сянката, на които ни разхлажда уникалната бира „ Angkor” и екзотични коктейли.

 В Кралството ще ни поглезят като истински крале с най-удивителните и релаксиращи масажи. Ще отнесем за спомен на изключително прилична цена – изумруд, диамант, сапфир или рубин; ще надникнем 5 века назад зад недостъпните в миналото стени и ще вървим по стъпките на кхмерските крале и кралици, запечатвайки на снимка едно от чудесата на света – храмовите комплекси на Ангкор. Кралството с едни от най-усмихнатите и лъчезарни хора в Азия, наследници на древните кхмери, които ще ни поднесат вкусна храна, докато се наслаждаваме на екзотичния танц „апсара”

13 дни/ 10 нощувки

Маршрут: София – Пном Пен – Сием Рийп – Сиануквил – Кох Ронг – Пном Пен – София

Подходящи периоди за посещение:

Март – Юни 2019
Ноември 2019 – Март 2020

ПРОГРАМА:

Ден 1: София – Пном Пен

Излитане от летище София, Терминал 2

Ден 2: Пном Пен

Кацане на Международното летище в Пном Пен. Ще бъдем посрещнати от представил на партниращата ни фирма, който накратко ще ни представи историята, бита и културата на Кралство Камбоджа.

Следва трансфер (около 20 мн.) и настаняване в хотела.

Пном Пен е столицата на Кралство Камбоджа. Разположен е на мястото, където се събират трите реки: Басак, Саб и Меконг. Градът е на повече от 500 години. Според легендата стара монахиня на има Пен отишла да налива вода от Меконг и в едно плаващо по реката дърво намерила четири бронзови и една каменна статуи на Буда. Тя пренесла статуите на сушата и наредила на хора от селото да натрупат пръст североизточно от къщата и. След това използвала дървото Коки(Кукуи), за да изгради храм, на малкия хълм, в който да приюти петте статуи на Буда. Именувала храма на свое име като Ват Пном Даун Пен – „Хълмът на Пен“, който е известен днес като Ват Ном, малък хълм на височина 27 метра.

Късният следобяд ще посетим самия хълм и намиращата се там пагода, построена през 1373 година.

Продължаваме с круиз по река Меконг (1 час).

Нощувка

FotoJet

Ден 3: Пном Пен (закуска, обяд)

Закуска в хотела.

Днешния ден започва с посещение на една от основните забележителности на столицата на Кралство Камбоджа – Пном Пен – прословутият Кралски дворец (The Royal Palace). Двoрецът представлява комлекс от сгради, построени от крал Нородом през 1866 г. Идеята за построяването на комлекса е луксозна резиденция, която да служи за дом на царете и място за посрещане на значими гости. Мястото на постройката е специално избрано от астролози и кралски министри, защото е имала стратегическо географско значение за краля.

В южната част на комплекса e разположена  Сребърната пагода (The Silver Pagoda), в която се намират много национални съкровища, включително много златни и скъпоценни статуи на Буда. Най-значимите, от които са: малък зелен кристален Буда и златен Майтрея Буда, тежащ 90кг., облечен в кралски регалии и украсен с 9584 диаманта, най-големият от които с тегло 25 карата. По време на управлението на крал Нородом, Сребърната пагода е инкрустирана с повече от 5000 сребърни плочки, а част от външната й фасада е ремонтирана с италиански мрамор.

Турът продължава с Паметника на Независимостта (The Independence Monument) построен през 1958г., за да увековечи независимостта на Камбоджа от Франция през 1953г. Той има характерна форма на лотос и височина 37 метра.

Следва Мемориалът на крал Нородом (King Norodom Sihanouk memorial Stupa). Бронзовата статуя е висока 4,5 метра и се помещава под 27-метрова ступа в парка източно от Паметника на независимостта. Статуята изобразяваща краля, носещ костюм, струва около 1,2 милиона долара и е построена за 8 месеца през 2013 година.

Ще имаме и време за шопинг в Централния пазар (Psa Thmey), известен с абстрактната си форма. Разполага с най-широката гама от продукти за продажба – храна, бижута, реплики на известни марки, типични азиатски сувенири и др.

Следобяд продължаваме с посещение на Академията по изкуствата „Чампи”(Champey Academy of Arts) – училище с нестопанска цел, което предлага на младите хора безплатно обучение по камбоджански традиционни изкуства, включително танци, музика, рисуване и живопис. Мисията на Champey е да вдъхновява младите хора да запазят, защитят и насърчат културата на нацията.

Нощувка

FotoJet (1)

Ден 4: Пном Пен – Сием Рийп (закуска, обяд)

След закуска в хотела се отправяме с автобус към Сием Рийп (5 часа).

По време на пътя ще спрем в Скун, село, известно в цялата страна, с деликатеса си – печен или пържен черен гигантски паяк “Апинг”- тарантула, мммм вкусно.

Продължаваме с моста Kampong Kdei или по-известен като моста Нага (Naga- bridge) считан за най-дългият каменен мост в света(87 метра)  с 21 арки, поддържащи латеритни стълба. Мостът е построен през 12-ти век по време на царуването на цар Джаяварман VII. В двата си края на моста има статуи на 9-то глава Нага – раса големи влечуги, част от митологията на индуизма и будизма. Освен това, броят на главите има нумерологичен символ: Нагаз, изобразен с нечетен брой глави, Нага, символизира безкрайната, вечна и безсмъртна мъжка енергия. Почитат Нага като бог, който им дава любов и защита. Това е един от малкото археологични паметници, които са оцелели до наши дни след разрушителния период на режима на Пол Пот. Конструкцията му е перфектно архитектурно издържана и се твърди, че може остане непокътнат още 1000 години.

Продължаваме с посещение на Тонле Сап – най-голямото сладководно езеро в Кралство Камбоджа и цяла Югоизточна Азия. Често неговото наименование се превежда като „великото езеро”, както и като „голямата сладководна река”. Всъщност самият водоем представлява комбинирана система между езеро и река. Тонле Сап е определно като екологичната точка на ЮНЕСКО през 1997 година. Езерото е от огромно значение за развитието на икономиката на Камбоджа и в частност на град Сием Рийп, тъй като е считано за един от най-големите рибарници в света.

Трансфер до хотела. Нощувка.

FotoJet (3) tonle-sap-lake.jpg

Ден 5: Сием Рийп (закуска, обяд)

Закуска в хотела. На път към Ангкор, ще се отбием във фабрика за производство на палмова захар и ще опитаме сладките, които се предлагат.

Посещение на античната столица на Ангкор Том (12 век): Южната порта с огромните си статуи, храм Байон, уникален със своите 54 кули, украсени с над 200 усмихнати лица на Аволокитавара, Фименакас, Кралското ограждение, Терасата на слоновете и Терасата на прокажения крал.

Продължаваме с посещение на Ta Prohm, един от най-красивите храмове в района. Известен с огромните дървета и корени, израстващи от стените му. Посещение на най-известния от всички храмове на равнината на Ангкор: Ангкор Ват. Храмовият комплекс обхваща 81 хектара и е сравним по размер с императорския дворец в Пекин. Неговите отличителни пет кули са изобразени върху камбоджанското знаме. Кулите символизират петте върха на планината Меру, която е еднакво свещена както за индуистите и джайнистите, така и за будистката космология, като център на всички физически, метафизични и духовни светове.

Нощувка.

FotoJet (4) 6

Ден 6: Сием Рийп – СиануквилКох Ронг (закуска, обяд)

Закуска в хотела, свободното време преди трансфер до летището, за полет от Сием Рийп до Сиануквил. (около 1h10min)

Някога морският камбоджански град се е наричал Компонг Сонг. Разгърнал се е благодарение на изграждането на първото дълбоководно пристанище на нова независима Камбоджа. Градът е кръстен Сиануквил през 1964г., на управляващия принц на Камбоджа, заради успеха на пристанището и неговите златни плажове. Градът е заобиколен от почти непрекъснат низ от бели пясъци по цялото крайбрежие.

При пристигането си, ще бъдем посрещнати от местния гид, след което ще бъдем качени на лодка, с която за около 1 час ще стигнем до остров Кох Ронг.

Нощувка.

Ден 7 – 11: Кох Ронг (само закуски)

Островът е вторият по големина в Кралство Камбоджа и предлага отлични условия за туристите. Най-голямата гордост на Кох Ронг несъмнено е  43км плажна ивица, покрита с бял пясък, следващ леката извивка на залива. Уникалността на природата на Кох Ронг се подсилва от сладководни ручеи, спускащи се от стръмните и гористи планински склонове. Така мечтаната почивка на екзотичен остров започва. Релакс, релакс и само релакс. Тук са заснети два сезона на американската продукция Сървайвър, включително и българската му версия.

FotoJet (5)

Ден 12: Кох Ронг – Пном Пен – София (закуска)

След закуска се качваме на лодка (1 час) до Сиануквил и се отправяме към летището в Пном Пен оттам с автобус до летището (около 5 часа),  за полета ни към София.

Ден 13: Пристигане в София

 

ЦЕНАТА Е НА БАЗА НАСТАНЯВАНЕ В ДВОЙНА СТАЯ И ВКЛЮЧВА:

Брой Цена
2 – 4 човека 1 466 евро / 2 868 лева
5 – 10 човека 1 350 евро / 2 640 лева
10+ 1 303 евро / 2 548 лева

 

 1. Сам. билет: Сием Рийп – Сиануквил
 2. 10 нощувки както следва:
 • 2 нощувки в Пном Пен – хотел 4*/ Deluxe room/
 • 2 нощувки в Сием Рийп – хотел 4* /Superior room/
 • 6 нощувки на о-в Кох Ронг – хотел 4* /Garden view/
 1. Изхранвания:
 • 10 закуски
 • 4 обяда (описани в програмата)
 1. Двупосочен билет за лодка: Сиануквил – Кох Ронг – Сиануквил
 2. Круиз по р. Меконг – 1 час
 3. Разходка с лодка по езерото Тонле Сап
 4. Всички входни такси по посещаваните обекти
 5. Всички трансфери
 6. Tакса екскурзоводско и шофьорско обслужване по време на обиколките
 7. Англо-говорящ гид

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

 1. Сам. билет: София – Пном Пен – София
 2. Виза за Камбоджа – 30$ – заплаща се на място
 3. Туристическа застраховка
 4. Напитки и храни извън програмата
 5. Посещение на Tuol Sleng Genocide Museum (S-21) – 7.00$ или Choeung Ek of Killing Field – 8.00$ – по избор
 6. Разходи от личен характер
 7. Доплащане за единична стая – 918 лв.
 8. Доплащане за стая с изглед към море/басей на острова – 210лв.

Необходими документи:

 1. Копие на международен паспорт с мин. валидност 6 месеца преди датата на екскурзията.
 2. 2 снимки (4x6 см) за визата!
 3. За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от единия или двамата родители!
 4. Пътуването е визово, без медицински изисквания за имунизации!

 

Туроператорът си запазва правото да прави промени в офертата (вкл. промяна на дата), ако важни обстоятелства налагат това, като потребителят ще бъде уведомен. Също така, промени цените в случай на значителна промяна във валутните курсове, при увеличаване стойността на транспортните разходи, в т. ч. на горивото, както и  увеличаване размера на такси, свързани с ползвани услуги по договора, като летищни, пристанищни и други такси. При промяна на курса цените ще бъдат актуализирани към датата на плащане.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за “Великолепното Кралство Камбоджа – панорамен тур, съчетан с почивка на Сиамския залив”

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Content is protected !!