0876995565 office@spring-care.com
Capture

БАЛИ- ВЪЛШЕБНИЯТ ОСТРОВ

16 дни/ 13 нощувки

Цена 1 490 евро

Описание на продукта:

„Искате да знаете…….сега ще Ви разкажа…..
Бях изгубила цветовете в живота си, бях уморена от сивото, което ми се случваше през последно време. Спомням си ясно как си пожелах промяна в деня на моята лична Истина. Това не беше Коледа, не….не беше и Нова година, дори не беше рожденният ми ден. Просто един ден от моя живот… Денят на моята истина.
Потърсих отново цветовете, пожелах балансът в душата ми да се върне, помолих се за любов……И знаете ли …. желанията се сбъдват!
Съвсем случаен разговор ми напомни мой отдавнашен сън…. за палми, остров, красив океан, уникална енергия, цветове събрани в най–красивите изгреви и залези, аромати от вълшебство събрани в цветя и огнени пръчици, усмивки и светещи погледи, прекрасни дрехи събрали в себе си дъгата, движения в танците напомнящи океана.
И вяра …. вяра, че всичко е създадено, за да носи Любов.
Намерих своите цветове и своята истина отново. Намерих ЛЮБОВТА …..
Къде ли ……. в БАЛИ!!!
Сега ще Ви преведа по моя път, осеян с моите стъпки от всички пъти, когато се връщах тук – отново и отново.”
Полетете към безкрая на Вашите истини, но първо се отбийте през Бали, за да стане невъзможното – възможно!
Магията на Бали ще потече и във Вашите тела!

16 дни/ 13 нощувки

ПРОГРАМА:

Ден 1: София – Денпасар

Излитане от летище София, Терминал 2.

Ден 2: Денпасар-Санур

Кацане на международното летище в Денпасар, столица и най-голям град в о. Бали.
С нашите опитни колеги ще се отправим с удобни климатизирани коли (около 30 мин.) към нашата първа спирка за нощувка и наслада в курорта Санур, който се намира на брега на океана. Ще се настаним в чудесен хотел, който е разположен в прекрасна райска градина.

Нощувка.

Ден 3: Санур(закуска,вечеря)

Сутрешна закуска в хотела и свободно време до 14:00 часа, когато ще се отправим за панорамна обиколка на най- луксозния район за отдих – Нуса Дуа, ще спрем в парка с двата острова, ще се разходим, ще си направим снимки…..и потегляме към Улувату – храм, изграден върху скален бряг извисяващ се на 97м над вълните. Той е един от деветте важни храма в Бали. Това са изключително високоенергийни места осигуряващи духовен баланс. Ще посетим прекрасния балийски театрален танцов спектакъл разказващ историята Рамаяна.Всичко това на фона на залязващото слънце, оцветяващо небето във вълшебство.

Тръгваме /около 19:00ч/ към известното рибарско градче–Джимбаран. Тук ще ви поднесем вечеря като добри домакини за ДОБРЕ ДОШЛИ.
Трансфер до хотела. Нощувка.

FotoJet (1).1

Ден 4: Санур(закуска)

Хей! Добро утро…..събудете се! Хайде да пием по кафе и да закусим. Предстои ни прекрасен ден изтъкан от емоции – целодневна екскурзия включваща много забележителности.
Днес ще видим един от най–известните храмове в Бали – Pura Tanah Lot – Храмът на Земята в океана. Той е създаден през 16-ти век. Свят учител и проповедник разпространяващ хиндуизма, по време на една от своите медитации получил видение, че на това място трябва да се построи храм. Танах Лот е един от седемте морски храма в Бали. Те са построени, така че всеки следващ да се вижда от предходния. В подножието на скалата има малка пещера със сладководен извор. За вярващите тази вода е вълшебна, свята и чудодейна, тъй като извира под скалата насред морето. При отлив пещерата е достъпна и можем да получим благословия и пречистване от свещенослужещ в храма. Може да си налеем вода от свещеният извор. На брега, точно срещу храма, има друга пещера, в която се намира свещената змия. Може да я видите и докоснете в присъствието на светите служители.

Хареса ли ви….о, забравихме да ви кажем, направете си много снимки! Получават се уникални картини. Еее добре де, но не се увличайте, ще тръгваме вече. Сега ще ви заведем на оризовите тераси- Джатилуи, където сме предвидили малко време за разходка.

Турът ни продължава с посещение на фабрика за шоколад. Тук ще се запознаем с начина на производство на Балийският шоколад направен от какао, произведено на острова в чисти и екологични плантации разположени около малки селца, даващи прехрана на местните жители. Ще може да опитаме и по желание да закупим този уникален продукт.
Ааа знаете ли, че има дори шоколад с морска сол. Хе хе, не се шегуваме – опитайте го!

Трансфер до хотела. Пристигане около 18:00ч.
Нощувка.

FotoJet (1)

Ден 5: Санур(закуска)

„Селамат паги!” – разбрахте ли вече – това е „Добро утро!” на индонезийски.
Как сте? Спахте ли добре?

Днес Вие решавате:
1. Да си починете на плажа или около басейните?
2. Да си направите масаж в хотела?
3. Да ви заведем на масаж в луксозен спа център?
4. Да отидем до аутлет мол?
5. Да ви заведем до Парка на птиците и Зоопарка? В Зоопарка може да пояздите слон
6. А, може да изберете екскурзия до Парка на пеперудите, Сребърната фабрика и Фабриката за традиционно балийско облекло.

Нощувка.

FotoJet (2)

Ден 6: Санур – Теджакула – Имение на Солта(закуска)

След закуска(08:30ч.) се отправяме към следващия хотел в следващия град, но не си мислете, че ще ни е скучно по пътя, защото ни очакват изненади. Целодневна екскурзия по време на трансфера с посещение на три известни забележителности в Бали.
Чува ли ли сте за Небесните порти?
Ами да, те са тук в Бали, на един връх в източната част на острова в храм извисяващ се до облаците – Лампуянг. Насочвайки погледа си към Портите, пред нас се открива изумителна гледка към свещения връх в Бали – Агунг. Всички храмове на целия остров са насочени и построени с лице към този свещен вулканичен връх.
Ще се отбием и в райските градини на двореца Карангасем – Водния палат. Не можем да разкажем с думи, за това ще ви оставим сами да се очаровате от цветовете, красотата, подредбата, гледките….
И не е само това. Сега предстои да се разходим по водата в красиво езеро с изворни води, заобиколено от фонтани, статуи, мостове и пълно с разноцветни риби, които може да нахраним. Това са градините със Свещената вода от Ганг – Таман тирта Ганга.

Е, за днес приключихме. Очаровани сте нали? Не вярвахте, че такива кътчета има на земята. Вече сте част от Магията на Бали!
Настаняване и релакс в малкото и романтично Имение на Солта…

Нощувка.
FotoJet (3)
Ден 7: Теджакула(закуска)

Селамат паги! Тук закуската е по наш избор и в колкото часа ние пожелаем. Приготвена на момента от сръчните ръце на нашия частен готвач. Продуктите са произведени и доставени от личната продукция на местните жители от близкото селце.
По време на нашия Кукинг клас, ще се научим как се приготвят традиционни балийски гозби, а след това ще си ги хапнем на вечеря.
Ще си почиваме до прекрасния басейн с гледка към Балийско море, ще се разходим по плажа, ще разгледаме първите етапи от процеса на създаването на солните кристали.
Нашите любезни домакини ще ни предложат да изпием по един кокос, но не обикновен, а свален от най-високите палми лично пред нас.

Изберете програмата си за утре сами.

Ние ви предлагаме:
1. Едночасов или двучасов масаж на Вашата веранда
2. Екскурзия с преход през джунгла до красив водопад извисяващ се над 20 метра. Ако си носите бански, тук може и да поплувате.

А, сега лека нощ и приятни сънища …. Селамат малам… Мимпи инда…
Нощувка.

FotoJet (4)

Ден 8: Теджакула(закуска)

Закуската днес ще бъде също толкова вкусна като вчера, защото е приготвена индивидуално и лично за нас.
Какво си избрахте? – масаж или водопад….водопад или масаж. Не забравяйте банските. Тръгваме в 10:00 часа и се връщаме към 14:00 часа.
Починете си добре в следобедните часове, защото ви очаква изненада. Тук така изпращат любимите си гости, изпълнени с емоции до край.
Ще пътуваме с традиционни балийски лодки – джукунг, срещу залязващото слънце над морето. Ще усетим вълните, морските капчици по лицата ни, вятъра разрошващ косите ни…. ЕЕЕххх романтика и магия. Съхранете спомените живи в съзнанието си. Те ще Ви връщат цветовете, когато сивото отново иска да Ви превземе. 

И да…..знаем, не ни се тръгва от тук, но утре пътуваме към още по красиво място.

Нощувка.

traditional-motorized-jukung

Ден 9: Теджакула – Пемутеран(закуска)

Закусваме, пием по кафе и прясно изцеден сок от тропически плодове и преди да потеглим на път към северозападната част на Бали, ще видим и довършителните етапи от производството на морската сол. В последния етап, сръчни женски ръце с малки пинцети сортират кристалчетата морска сол преди да бъдат пакетирани.
От тук ще имаме възможност да закупим за подарък или лично за нас от четирите различни вида сол. Един от тях е видът – Пирамидион. Това са специфични кристали придобити по естествен път при определени условия под формата на правилна пирамида.
Освен морската сол, тук може да опитаме и закупим вкусен мед от мангови цветове. И ето, че дойде време да тръгваме към Пемутеран. По пътя ще спрем на брега на морето в град Ловина. Ще има възможност да обядваме или да пием кафе, или просто да се разходим по пясъка и да си направите снимки за спомен. Очаква се да пристигнем в прекрасните морски вили, които резервирахме около 17:00 часа.

Нощувка.

FotoJet (5)

Ден 10: Пемутеран(закуска)

Апа кабар? (Как сте?) Харесва ли ви тук? Хайде на закуска!

Днес ще разберем как се молят хората в Бали, какво представлява молитвата и как се прави. Има ритуал и последователност, които се спазват стриктно.
Около 16:30 часа, преди залез слънце ще отидем в храм, разположен в подножието на хълм, ще извършим молитвен ритуал за здраве и късмет, ще се пречистим със светена вода и след това ще се изкачим на върха, за да поднесем дарове поставени в малки кошници от палмови листа.

Връщане в хотела около 19:00 часа.
Нощувка.

Ден 11: Пемутеран(закуска)

Приятели… Добро утро! По ранобудните от Вас сигурно вече се насладиха на изгрева…хареса Ви нали? Магията е в цветовете, в утринния полъх, в аромата на море….
Днес вие имаме свободен ден за отмора и релакс: на плажа, на басейните, в спа центъра, а може да се разходим и извън комплекса.

Ако Ви се иска да опознаете Бали в пълната му прелест можем да Ви предложим:
1. Пет часова ексурзия с лодка до близък остров, на който ще видим най-голямата статуя на Бог Ганеша в Индонезия.
2. За любителите на гмуркането – дайвинг и шнорхелинг. Връщане в хотела около 16:00 часа.

Не забравяйте да приготвите и багажа си, защото ще се преместим в Убуд –културната столица на Бали. Тук са съсредоточени производствата на ръчно изработени мебели от дърво, арт галерии, малки и по- големи цеове за облекло, прекрасна дърворезба и каквото си пожелаете.

Нощувка.

FotoJet (6)

Ден 12: Пемутеран – Убуд(закуска)

Закуската е сервирана, моля насладете и се. В 09:30 потегляме към Убуд.
По пътя отново няма да скучаем. Целодневна ексурзия по време на трансфера.
Ще спрем в красива местност, част от джунглата в подножието на планината. Тук се намират водопадите близнаци Гит Гит. Ако желаете може да се разхладите в кристалните води на езерцето под тях. Заредете се с енергията на дивата джунгла, със силата и мощта на водата, с аромата на живот!
Следващото ни посещение преди да се настаним в хотела ни в Убуд е до един прекрасен храм в езерото Бератан – Улун Дану Бератан. Построен в чест на Богинята на водата през 17-ти век. Той е също един от силно енергийните храмове на Бали, тъй като се вярва, че езерото, в което е построен е благословено от Деви Дану. Тук има още две красиви езера близнаци – Баян и Тамблинган, опасващи най-ниския от всички вулканични върхове в Бали – Бератан.

Нощувка.

FotoJet (7)

Ден 13: Убуд (закуска)

Закусихме на ново място, зарадвахме се на новия ден, пожелахме си щастлив живот и изхвърлихме всичко лошо от нас.

Днес е време за релакс в хотелския комплекс, около басейна или на спа.

  • Може да се разходите из цветните улици на Убуд, да отидете до традиционния пазар, да влезете в двореца – дом на бившата кралска фамилия, управлявала района, наследниците, на които все още живеят тук.
  • Може да се разходите до Гората на маймуните /Мънки форест/.
  • Може да се насладите на чудните балийски гозби в множеството малки и по-големи ресторанти в града или в местните „Варунги“.

В 17.30 ще се съберем в лобито на хотела, тъй като ни предстои пътуване – изненада. Ще отидем при известен енергиен лечител в Бали. Ще направим групова медитация, молитва и енергойно пречистване /пюрификация/ (ако деня се пада пълнолуние или новолуние е най -добре).

Трансфер до хотела.
Нощувка.

Ден 14: Убуд(закуска)

След закуска, около 10:00 часа стартира нашата целодневна туристическа обиколка.

Пътуваме към Goa Gajah- Elephant Cave – Пещерен храм на слона:
Храмът Гоа Гаджа – Пещерният храм на слона е разположен в красива местност, част от джунглите на Бали. На това място преди повече от хиляда години е имало будистки храм разрушен от силно земетресение. Тук все още се намира полуразрушената статуя на Буда паднала на брега на малката рекичка минаваща през района. Самият храм е разположен в малка пещера на входа, на която е изобразена голяма каменна структура под формата на слон. Преди да се стигне до пещерата се преминава през място, където извират минерални извори. Районът е уникален. Тук ще видим езерото с лотоси и два малки водопада.
Следващата ни спирка е храмът със свещените извори – Pura Tirta Empul, известен с различните извори на минерална вода, която според вярванията на местните хора лекува всички болести на душата и тялото. Мястото е наситено с прекрасна положителна енаргия и през вековете е било предпочитано място за молитви и отмора на балийските владетели. На красив зелен хълм в близост до храмовия комплекс се намира една от резиденциите за почивка на президента на Индонезия.
При посещение на храма може да се изкъпем в планинските минерални изворни води и да се помолим за здраве, щастие и късмет.
Ще отдъхнем, ще изкъпем погледа си в безкрайното зелено на оризища и палми, ще отпием глътка чаша ароматно кафе, произведено тук, в плантацията за кафе Лувак. Това е най-скъпото и необичайно кафе в света поради малките количества, в които се произвежда и процесът на естествена преработка, през които преминава. Кафето се произвежда само тук.

Връщаме се в хотела около 18:00 часа.
Нощувка.

FotoJet (8)

Ден 15: Убуд – Денпасар(закуска)

Закусихме, оправихме багажа и дойде време за довиждане, но за довиждане, а не за сбогом!
Вярваме, че отново ще се върнем тук….на вълшебния остров!

Ден 16: София
Кацане на летище София, Т2

Цената е на човек на база настаняване в двойна стая и включва:

• Трансфер: летище – хотел – летище
• 13 нощувки както следва:
• 4 нощувки в Санур в хотел 4*
• 3 нощувки в Теджакула в хотел 4*
• 3 нощувки в Пемутеран в хотел 4*
• 3 нощувки в Убуд в хотел 4*
• 13 закуски, 1 вечеря
• Всички входни такси за посочените в програмата обекти
• Трансфери по маршрутите с климатизиран автомобил/минибус
• Екскурзоводско обслужване на български език
• Застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” с лимит на отговорност 10 000 евро.

Цената НЕ включва:

• Сам. билет: София- Денпасар- София
• Разходи от личен характер.
• Храни и напитки неописани в програмата
• Доплащане за единична стая – 850 евро
• Доплащане за допълнителните предложени екскурзии в посочените дни – на място

*Моля, информирайте ни решението си от предния ден, за да организираме всичко по най–добрия начин за Вас!
*Допълнителните екскурзии се осъществяват при записани минимум 3-ма човека!

Допълнителни предложения за екскурзии и атракции:

• Рафтинг
• Дайвин, шнорхелинг
• Плуване с делфини
• Масажи, медитации
• Пътешествие с лодка до съседен остров или разходка около бреговете на Бали
• Сафари със слонове
• Посещение на фабриката за сребро.
• Галерия – Gallery
• Дърворезба – местна техника и производство
• Гора на маймуните – Ubud Monkey Forest
• Парка на пеперудите – Buterflay park
• Ботаническа градина Бали – Bedungul
• Храм „Водния палат” – Pura Taman ayan, Menghwi
• Храм на богинята на водата – Pura Ulun Danu Beratan
• Посещение на водопад – Aling Aling
• Обяд в местността Кинтамани с гледка към вулкана Батур
• Зоологическа градина – Bali Zoo
• Храмът майка – Pura Besakih

Дати:
03.05 – 17.05.2019г.
06.06 – 20.06.2019г.
• 02.08 – 16.08.2019г. (цена 1 670 EUR)
• 18.10 – 01.11.2019г.

Полезна информация:

• Задължителни ваксини – няма
• Препоръчителни ваксини – няма
• Няма медицински и здравни изисквания свързани с пътуването
• Часово време – разлика от 6 часа . Пример: България 12:00 часа на обяд – Бали 18:00 часа вечерта.
• Валутен курс – приблизителни стойности:
– 1 EUR = 15 000 IDR (индонезийска рупия)
– 1 USD = 13 000 IDR (индонезийска рупия)
• За български граждани желаещи да посетят Индонезия с цел туризъм за срок до 30 дни, не се изисква предварително издаване на виза.
• Необходимо е да притежавате задграничен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на напускане на страната.

*Голяма част от снимките са заснети по време на наш предишен тур в Бали!

Туроператорът си запазва правото да прави промени в офертата (вкл. промяна на дата), ако важни обстоятелства налагат това, като потребителят ще бъде уведомен.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за “БАЛИ- ВЪЛШЕБНИЯТ ОСТРОВ”

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
error: Content is protected !!